Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900-5009000
Bezoek huisartsenpost Oost-Achterhoek
Huisartsenzorg

HuisartsenOrganisatie Oost-GelderlandHuisartsenZorg Oost-Achterhoek is onderdeel van HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland

De huisarts

Zorg volgens het GHC-zorgprotocol

De huisarts levert zorg volgens het GHC-zorgprotocol, gebaseerd op de zorgstandaard van het Platform Vitale Vaten en de NHG-standaard CVRM. In dit protocol is vastgelegd welke zorg patiënten dienen te krijgen en onder welke voorwaarden de huisarts kan doorverwijzen. In een huisartsenpraktijk is vaak een praktijkondersteuner of -verpleegkundige werkzaam die de controles uitvoert.

Jaarlijkse controle

De patiënt wordt (in ieder geval) jaarlijks gecontroleerd op vroege symptomen die kunnen wijzen op een beginnende hart- en vaatziekte, op bloeddruk, leefstijl, nierfunctie, cholesterol en suiker. Indien nodig volgt uiteraard behandeling. De huisarts wordt door de praktijkondersteuner goed op de hoogte gehouden van het ziekteverloop. Vanuit de huisartsenpraktijk kan de patiënt, naast eventuele medicamenteuze behandeling, ook begeleiding krijgen bij leefstijlaanpassingen zoals gewichtsvermindering of stoppen met roken. Voor meer informatie kunt u terecht bij de huisarts of de praktijkondersteuner.

Gerelateerde links