Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900-5009000
Bezoek huisartsenpost Oost-Achterhoek
Huisartsenzorg

HuisartsenOrganisatie Oost-GelderlandHuisartsenZorg Oost-Achterhoek is onderdeel van HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland

Zorgprogramma - CVRM

Hart- en vaatziekten zijn een belangrijke doodsoorzaak in Nederland.

Zorgprogramma voor 2 patiëntengroepen

Het zorgprogramma is bedoeld voor 2 patiëntengroepen:

  • Patiënten die al een hart- of vaatziekte hebben, bijv. angina pectoris, een hartinfarct, een TIA of beroerte (CVA), vernauwing in de beenslagaders (etalagebenen).
  • Patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, bijv. patiënten met een verhoogde bloeddruk of een verhoogd cholesterol

Het programma richt zich op het controleren en verminderen van allerlei factoren die het risico op een (herhaling van) een hart- en vaatziekte verhogen. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, roken, overgewicht, slechte nieren en stress.
Patiënten die nog onder behandeling zijn bij de specialist in het ziekenhuis voor hun hart- of vaatziekte kunnen helaas niet deelnemen aan het zorgprogramma.

Het team van zorgverleners rondom de patiënt heeft duidelijke afspraken over de samenwerking met andere zorgverleners, zoals internisten, neurologen, vaatchirurgen en cardiologen.

Gerelateerde links