Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900-5009000
Bezoek huisartsenpost Oost-Achterhoek
Huisartsenzorg

HuisartsenOrganisatie Oost-GelderlandHuisartsenZorg Oost-Achterhoek is onderdeel van HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland

De podotherapeut en pedicure

Podotherapeuten en pedicures weten precies hoe ze diabetesvoeten moeten behandelen.

Simm's classificatie 

Tijdens de voetcontrole stelt de praktijkondersteuner vast welke Simm’s classificatie en welk zorgprofiel een diabetespatiënt heeft. Patiënten met zorgprofiel 2, 3 en 4 worden verwezen naar een gecontracteerde podotherapeut. De podotherapeut maakt dan een plan om de voeten zo optimaal mogelijk te behandelen. Soms stuurt een podotherapeut door naar een gespecialiseerde medisch pedicure waar hij een contract mee heeft voor het uitvoeren van (een deel van) het behandelplan.

Medisch pedicures en podotherapeuten

De medisch pedicures en podotherapeuten weten precies hoe ze diabetesvoeten moeten behandelen. De medisch pedicure, podotherapeut en de praktijkondersteuner kunnen ook vertellen of en zo ja hoeveel behandelingen een patiënt vergoed kan krijgen. De podotherapeut kan de rekening rechtstreeks indienen bij de Zorggroep, hiervoor hoeft de patiënt niet te betalen (gaat niet ten kosten van het eigen risico), mits deze door de huisarts of verpleegkundige is doorverwezen. Als u zelf rechtstreeks naar een pedicure gaat worden de kosten niet vergoed!

Gerelateerde links