Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900-5009000
Bezoek huisartsenpost Oost-Achterhoek
Huisartsenzorg

HuisartsenOrganisatie Oost-GelderlandHuisartsenZorg Oost-Achterhoek is onderdeel van HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland

Wat kost een bezoek aan de huisartsenpost?

Overzicht van de hoogte en opbouw van de factuur van de huisartsenpost

De kosten die wij in rekening mogen brengen voor telefonische adviezen, afspraken op het spreekuur en visites zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit. Deze kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Per 1 januari 2016 gelden de volgende tarieven:

  • Consult: € 90,17
  • Visite: € 135,26
  • Telefonisch consult: € 25,00
  • Herhalingsrecepten: € 25,00

Passant

Een patiënt die niet staat ingeschreven bij één van de huisartsen die deelneemt aan de Huisartsenpost Oost–Achterhoek wordt een passant genoemd. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die op vakantie zijn. Als een geldig legitimatiebewijs en een verzekeringspas bij u heeft, sturen wij de rekening naar uw zorgverzekeraar. Zo niet, moet u de rekening direct contact betalen. U kunt deze vervolgens doorsturen naar uw zorgverzekeraar die deze dan met u afhandelt.

Gegevens niet bekend

Zijn uw verzekeringsgegevens onjuist of niet bij ons bekend? Dan ontvangt u per post een rekening. Wanneer u deze met de juiste gegevens aan ons terugstuurt, declareren wij de kosten alsnog bij uw verzekeraar.

 

Oneens factuur huisartsenpost

U kunt er weinig aan doen als u het niet eens bent met de hoogte van de rekening. De huisartsenpost moet zich houden aan duidelijke voorschriften voor het in rekening brengen van behandelingen. Deze zijn goedgekeurd door het College Tarieven Gezondheidszorg.