Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900-5009000
Bezoek huisartsenpost Oost-Achterhoek
Huisartsenzorg

HuisartsenOrganisatie Oost-GelderlandHuisartsenZorg Oost-Achterhoek is onderdeel van HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland

Visiteauto huisartsenpost Oost-Achterhoek

Voor patiƫnten, die om medische redenen niet naar de huisartsenpost kunnen komen

De huisartsenpost beschikt over een eigen visiteauto. Deze wordt ingezet om patiënten te bezoeken die om medische redenen niet naar de huisartsenpost kunnen komen. De auto van de huisartsenpost is uitgerust met navigatieapparatuur. Bovendien kennen de chauffeurs onze regio en zijn ze op de hoogte van werkzaamheden en andere blokkades.

De auto van de huisartsenpost is een medisch voorrangsvoertuig, met blauwe zwaailichten en een sirene. De chauffeur mag alleen gebruik maken van deze alarmsignalen wanneer er sprake is van een levensbedreigende situatie.

Samenwerking met ambulancediensten

Soms is snelle hulp noodzakelijk, maar kan een visitearts niet tijdig reageren. Bijvoorbeeld omdat hij of zij al een spoedvisite heeft bij een andere patiënt. Daarom werkt de huisartsenpost nauw samen met de ambulancediensten in de regio, zodat indien nodig een ambulance ingezet kan worden. Op die manier helpen de ambulancediensten en de huisartsenpost elkaar met spoedvervoer.